|
|
Nasvet Vas zanima več? Vprašajte. |
Masti za prehrambeno industrijoV primerih kjer ni primerno mazati površin z oljem se uporabljajo masti.
Masti se v grobem razlikujejo po vrstah zgoščevalca, viskoznosti baznega
olja, masti z vsebnostjo trdnih dodatkov (MoS2, grafit,…).
Pri izbiri masti moramo upoštevati spodnje kriterije:
- Delovna temperatura
- Obremenitev
- Število vrtljajev, hitrost
- Delovni pogoji (prašno okolje, vlaga, agresivne kemikalije,…)
- Kompatibilnost z materiali s katerim je mazivo v stiku.
| | Tako ločujemo masti, ki so v osnovi odporne na vodo in izpiranje, masti,
ki so namenjene mazanju v nizkih temperaturnih območjih, masti za
obratovanje v visokotemperaturnih območjih, splošne univerzalne masti,
masti za povečane obremenitve EP in specialne masti.
Specialne masti se delijo na masti z vsebnostjo trdnih delcev, poltekoče
in tekoče masti za centralno mazanje oz. mazanje odprtih zobnikov,
masti s specialnimi vrstami zgoščevalcev,…
Na voljo so tudi masti za prehrambeno industrijo, biološko razgradljive
masti, silikonske masti, masti z dodatki teflona,… V to kategorijo
uvrščamo tudi masti v sprajih, ki jih prav tako dobite pri nas.
|
|